El C.E.I.P. Lope de Vega de Nules va convocar el passat dilluns per la vesprada un Consell Ambiental extraordinari per que les autoritats municipals explicaren l’actuació a la que el centre s’ha oposat des del primer moment: la tala de les acàcies plantades a l’avinguda de Castelló. A la reunió van acudir l’alcalde, En David Garcia; el concejal de Medi Ambient, Jaume Segura i el concejal d’Urbanisme, Adrián Sorribes qui va explicar a l’alumnat, mestres i famílies que els arbres que van ser eliminats no eren adequats ja que donarien problemes d’ací uns anys i els va assegurar que es plantarien altres espècies en el seu lloc.

Alumnat, mestres i famílies per la seua part  els han aportat alternatives de cóm ho hagueren pogut solucionar, contant amb l’opinió d’experts als quals havien demanat assessorament. En qualsevol cas, encara que sempre és preferible prendre decisions respectuoses amb el medi ambient, han pregat que en cas d’arribar a una decisió més dràstica en futures ocasions s’informe als possibles afectats dels motius per tal d’ evitar que s’estenga el malestar.

Finalment s’ha llegit un manifest on es demana que l’ajuntament prenga el compromís de cuidar els arbres i tindre un poble més verd. Alguns alumnes han fet entrega de dibuixos, escrits i poemes.

Aquest esdeveniment ha resultat ser un exercici de democràcia molt interessant i una lliçó pràctica per als nostres alumnes del que és una ciutadania activa i compromesa, per la qual cosa agraïm el seu temps i dedicació als representants de l’ajuntament en aquesta activitat.